Huisartsen en seks: het symposium van SeksHAG

Weten huisartsen raad met vragen en problemen van patiënten op het gebied van seksualiteit? Niet altijd. Daarom is er de Huisarts Adviesgroep Seksuele Gezondheid (SeksHAG). Op 21 maart organiseerde zij hun jubileumsymposium ‘Hoe sexy is uw praktijk?’, waarbij Rutgers en Soa Aids Nederland betrokken waren.

Om het symposium luister bij te zetten kregen alle deelnemers een door Rutgers, Soa Aids Nederland en de SeksHAG ontwikkeld doosje met kaarten (‘Seks, dat spreekt vanzelf?’) met vragen en stellingen over verschillende onderwerpen en taakopvattingen ten aanzien van seksuele gezondheid.

Er was veel animo voor onze materialen over de seksuele ontwikkeling van kinderen, seksuele problemen en anticonceptie. Vers van de pers deelden we we de nieuwe anticonceptiecounseling tools voor huisartsen uit aan alle deelnemers: 

Deze materialen zijn binnenkort ook gratis te bestellen in onze webshop.

Verslag symposium

Op de website van de NHG staat een verslag van het symposium.

Online tools voor artsen

Waar kunnen huisartsen online kennis over seks vinden en waar kunnen ze patiënten naar doorverwijzen? Samen met Soa Aids Nederland maakten we een handig filmpje met een overzicht van betrouwbare websites.

Reacties