Zoeken
Materiaal & trainingen

Basiscursus Anticonceptie en onbedoelde zwangerschap

Terug naar overzicht
7 december 2023

Deze gratis en geaccrediteerde cursus is ontwikkeld door de Rutgers stichting voor doktersassistenten en andere professionals in zorg en welzijn die vrouwen en hun partners willen ondersteunen bij hun anticonceptiekeuze en bij onbedoelde zwangerschap. Met deze online cursus verdiep je jouw kennis over anticonceptie- en noodmiddelen.

In de online cursus van 2 uur krijg je actuele kennis over de voor- en nadelen van verschillende methodes van anticonceptie en de mogelijke noodoplossingen bij een onbedoelde zwangerschap. Ook krijg je een overzicht van (online) tools om in te zetten en relevante websites en professionals om cliënten naar door te verwijzen. Na afronding van de online cursus kun je vrouwen en hun partner adviseren en motiveren in het gebruik van een passend anticonceptiemiddel.

Ga naar de cursus

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.