Zoeken
Nieuws – Artikel

Antwoord op vragen over seks en het coronavirus

Terug naar overzicht
11 maart 2020

Hoewel het nieuwe coronavirus (COVID-19) géén soa is, maken cliënten zich misschien zorgen over de kans om het virus te krijgen en door te geven via seks. Soa Aids Nederland beantwoordde alle vragen die ze kregen over het coronavirus.

Deze antwoorden zijn op basis van de huidige kennis (26 maart 2020) over het coronavirus. Zodra er nieuwe informatie is, wordt de pagina van Soa Aids Nederland bijgewerkt. Algemene informatie over het coronavirus vind je bij het RIVM.

Is het verstandig om seks te hebben nu het coronavirus in Nederland is?

Seks met je partner kan, als je bij elkaar in huis woont en geen van beiden (lichte) klachten hebt die kunnen wijzen op het coronavirus.

Woon je niet bij elkaar in huis? Iedereen in Nederland wordt gevraagd om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Het advies van Soa Aids Nederland is dan ook om in dit geval geen seks te hebben.

Lees alle vragen en antwoorden op SoaAids.nl
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.