Zoeken
Nieuws – Artikel

Beleidsscan Seksualiteit & Intimiteit

Terug naar overzicht
12 december 2023

Hoe ga je om met cliënten die verliefd worden op elkaar? Hoe zorg je ervoor dat seksualiteit onderdeel wordt van persoonsgerichte zorg? Welke kennis en vaardigheden hebben medewerkers nodig en hoe voorkom je seksueel grensoverschrijdend gedrag? Kortom: wat zet je in het seksualiteits- en intimiteitsbeleid van de zorgorganisatie? Want alle zorgprofessionals krijgen tijdens hun werk te maken met seksualiteit en intimiteit. Heb jij je weleens verdiept in dit beleid binnen jouw zorgorganisatie? Doe de scan en krijg per thema advies op maat.

Hoewel zorgprofessionals in de praktijk vaak goed zijn toegerust om met seksualiteit om te gaan is dat niet voldoende. Het is essentieel dat jouw zorgorganisatie beleid heeft op het thema seksualiteit en intimiteit zodat dit een structurele plek krijgt binnen de organisatie. Het beleid biedt medewerkers houvast en cliënten weten wat zij van de zorgorganisatie kunnen verwachten en welke mogelijkheden beschikbaar zijn op het gebied van seksualiteit en intimiteit.

De scan, die werkt met stellingen, biedt inzicht in belangrijke thema’s zoals de totstandkoming van visie en beleid, aanstellen van een aandachtsfunctionaris seksualiteit, ondersteunen van cliënten en trainingen van medewerkers, de privacy van cliënten, zichtbaarheid seksuele en genderdiversiteit en meer.

Beantwoord de stellingen en ga aan de slag met het seksualiteits- en intimiteitsbeleid van jouw zorgorganisatie.

Ga naar de scan
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.