Zoeken
Nieuws – Artikel

Doe mee met het Webinar #YouToo

Terug naar overzicht
29 september 2021 Tags: Seksueel misbruik

De drempel voor slachtoffers van seksueel misbruik om hulp te vragen moet omlaag. Met het project #YOUTOO? werken social designers Anne Ligtenberg en Mats Horbach samen met hulporganisatie Blauwe Maan om de kunde van hulpverleners te vergroten om seksueel misbruik bespreekbaar te maken. Hiervoor zetten zij de collectieve kennis van slachtoffers, ervaringsdeskundigen en ervaren hulpverleners in die ze ophalen in multidisciplinaire rondetafelgesprekken.

Kijk en luister op 20 oktober mee tijdens de webinar #YouToo? naar zo’n rondetafelgesprek. Onder moderatie van Anne Ligtenberg gaan verschillende hulpverleners, ervaringsdeskundigen en mensen met ervaring met elkaar in gesprek over welke aspecten en adviezen belangrijk zijn om toe te passen rond het gesprek over seksueel misbruik. Het blijft een onderwerp dat we onbewust moeilijk vinden om aan te raken. Veel mensen voelen ongemak en onzekerheid,
daarom gaan we opzoek naar houvast en naar tools die voor iedereen makkelijk te gebruiken zijn.

Hiermee lossen we natuurlijk niet alle problematiek op, maar hoe meer we met elkaar over het onderwerp praten, hoe groter de kans is dat we collectief de slachtoffers kunnen helpen om eerder en betere hulp te vinden.

Leer van de ervaringen van mensen uit het veld en woon de webinar bij op woensdag 20 oktober van 10:00 – 11:30

De webinar is te volgen via Zoom met de volgende link.

Geef je aanwezigheid aan door een mail te sturen naar
info@anneligtenberg.nl en vermeld hierbij je functie en je motivatie om aan de webinar deel te nemen.

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.