Zoeken
Nieuws – Artikel

Gebruikersonderzoek Toolkit Komt een Mens bij de Dokter

Terug naar overzicht
14 juni 2022

In 2021 is vanuit de alliantie Gezondheidzorg op Maat de website detoolkit.komteenmensbijdedokter.nl ontwikkeld. Deze toolkit is speciaal gemaakt voor de zorgprofessionals. Om de toolkit te verbeteren starten we een gebruikersonderzoek. Wij hebben hier jouw hulp bij nodig! Ga naar de website en vul de korte vragenlijst in die opkomt dan maak je kans op een dopper én een 3D geprinte clitoris.

Toolkit voor zorg- en hulpverleners

De toolkit biedt praktische informatie voor zorg- en hulpverleners om rekening te houden met diversiteit in sekse, gender en seksuele oriëntatie. We verwijzen naar relevante interventies, materialen en kennisbronnen om kennis en vaardigheden op specifieke punten bij te spijkeren of om cliënten mee bij te staan.

Alliantie Gezondheidzorg op Maat

Als zorgprofessional zet je de mens centraal. Aandacht voor verschillen in geslacht, gender, seksuele oriëntatie en leeftijd maken dat je optimaal kunt bijdragen aan het herstel en welzijn van de individuele patiënt of cliënt. Toch is deze benadering nog lang niet vanzelfsprekend. Daarom zijn WOMEN Inc., Rutgers en COC Nederland de Alliantie Gezondheidszorg op Maat gestart.

Voor vragen over het onderzoek stuur een e-mail naar  a.vijlbrief@rutgers.nl.

 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.