Zoeken
Nieuws – Artikel

Huisartsen gezocht: Pilot e-learning onbedoelde zwangerschap

De huisartsenadviesgroep seksuele Gezondheid, Rutgers en FIOM ontwikkelen momenteel in opdracht van VWS een e-learning voor huisartsen: ’Verbetering van begeleiding bij onbedoelde zwangerschap in de huisartsenpraktijk en implementatie van de leidraad.’ Deze bestaat uit 3 modules: Keuzehulp, Nazorg en Preventie van (herhaalde) onbedoelde zwangerschap. Aan de hand van casuïstiek en vragen uit de praktijk krijgen huisartsen informatie, gesprekstips en handvatten aangereikt voor de begeleiding en preventie van onbedoelde zwangerschap bij patiënten. Hiermee zijn ze beter voorbereid op vragen uit de praktijk.

We zoeken 50 huisartsen die de modules van de e-learning in de pilot-fase willen testen op relevantie, gebruiksvriendelijkheid, en leerrendement, wat je waardevol vindt en wat er gemist wordt. We kunnen per huisarts die mee wil doen aan het testen in de pilotfase €90,- vergoeding verstrekken, waarbij je een voorkeur kenbaar kunt maken voor één van de modules. Mocht je bereid zijn alle modules te pre-testen, geef dit dan ook aan. Dat waarderen we zeer. De pilotfase start half mei en loopt dan twee weken.

We stellen het bijzonder op prijs als je hieraan mee wilt doen en tijd wilt vrij maken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gé Donker, huisarts en projectleider.

Meld je aan

 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.