Zoeken
Nieuws – Artikel

Voorkom relatiegeweld met de gratis online cursus van Happy2gether

Terug naar overzicht
17 februari 2022 Tags: partnergeweld, relaties

Ruim 1 op de 5 jongeren heeft te maken met geweld door een partner of ex. Vaak herkennen ze het gedrag niet als geweld, of weten ze niet wat ze ertegen kunnen doen. Werk je met jongeren en wil jij partnergeweld helpen voorkomen? Met Happy2gether begeleid je jongeren naar gezonde en veilige relaties.

Wat is een leuke relatie? Mag je met anderen flirten als je een relatie hebt? Wat doe je bij ruzie? Wanneer is een relatie niet oké? Happy2gether is een interventie van 2 lessen over gezonde en ongezonde relaties voor jongeren (vmbo- en mbo-niveau) tussen de 14 en 21 jaar. Het programma richt zich zowel op het voorkomen van slachtoffers als plegers.

In een gloednieuwe online cursus leer je in 1,5 uur hoe je jongeren begeleid met de interventie Happy2gether. De cursus gaat in op de verschillende vormen van relatiegeweld en hoe je dit voorkomt. Door met jongeren in gesprek te gaan over leuke (veilige) en niet-leuke (onveilige) relaties, ontdekken ze hoe ze gezonde relaties aangaan en onderhouden.

Meer info en aanmelden Happy2gether
In 2 lessen leren jongeren wat oké is in een relatie en wat niet oké is. Ook ontdekken ze wat ze zelf graag willen.
- Jamie (trainer Happy2gether)
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.