Zoeken
Nieuws – Artikel

Introductiedag: Startende professionals in de seksuele gezondheid

Terug naar overzicht
23 januari 2023

Ben je een startende professional en werkzaam binnen de seksuele gezondheid? Kom dan op donderdag 21 september naar de introductie van Rutgers en Soa Aids Nederland en maak kennis met het brede terrein van seksuele reproductieve gezondheid.

Wat is jouw rol als professional? Hoe open je het gesprek over seksualiteit? Hoe stel je cliënten op hun gemak? Tijdens deze ochtend deel je ervaringen en doe je nieuwe kennis op met collega’s.

In het kort

Je krijg actuele informatie over het brede terrein van seksuele en reproductieve gezondheid. Je maakt kennis met de diensten van Rutgers en SOA Aids Nederland en ontdekt welke producten je tijdens je werk kunt inzetten. In drie workshops wissel je ervaringen uit met collega’s in het werkveld en versterk je jouw gespreksvaardigheden. Het is een ochtend met volop mogelijkheden voor interactie en het delen van kennis.

Voor wie

De introductie is voor startende verpleegkundigen, verpleegkundig-consulenten en doktersassistenten die werkzaam zijn binnen het domein van soa-hiv en seksuele- en reproductieve gezondheid.

Programma

Na de kick-off met actuele kennis over seksuele en reproductieve gezondheid en kennismaking met relevante producten en diensten, volg je drie workshops:

  • Motiverende gespreksvoering en het Soa Aids-gespreksmodel
  • Wel seks, niet zwanger.
  • Een praktische workshop van de Condomerie (onder voorbehoud)

Resultaat

Na de introductiedag zijn je kennis en vaardigheden versterkt voor het bijdragen aan de seksuele gezondheid van jouw cliënten.

Meer informatie en aanmelden
De bijeenkomst gaf mij meer inzicht in de diverse thema’s en ik weet nu waar ik ondersteunende materialen kan vinden. Interactie en uitwisseling met anderen was leuk.
Ilse (verpleegkundige)
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.