Zoeken
Nieuws – Artikel

Kwalitatief onderzoek naar lhbt+ jongeren en hun ervaring met daten, romantische relaties en (ex-)partnergeweld

Terug naar overzicht
28 mei 2024

Lhbt+ jongeren vinden zichzelf kunnen zijn het belangrijkste element in een fijne relatie. Dat blijkt uit onderzoek van de alliantie A4R, waarin is opgehaald hoe lhbt+ jongeren daten, romantische relaties en (ex-)partnergeweld ervaren. Hierbij is gekeken naar risico- en beschermende factoren voor (ex-)partnergeweld onder lhbt+ jongeren. 

Goede communicatie over verwachtingen en gevoelens en het respecteren van grenzen zien zij als essentieel onderdeel daarvan. Toch krijgen deze jongeren te maken met vooroordelen en stereotypen over hun seksualiteit en genderidentiteit. Dat maakt dat zij risico lopen om slachtoffer te worden van (ex)partnergeweld. Dit onderzoek biedt inzicht in de ervaringen van lhbt+ jongeren in daten, romantische relaties en (ex-)partnergeweld.  

Ben je benieuwd naar het hele onderzoek? Die lees je hier.

Wil je meer leren over dit onderzoek en wat je kan doen om (ex-)partnergeweld onder lhbt+ jongeren te voorkomen? Doe dan onze korte mini-learning.

Zit je krap in tijd, maar wil je toch meer weten? Test dan je kennis met deze quiz.  

Act4Respect is een alliantie van Rutgers, Atria en COC die werkt aan de preventie van (online) seksueel geweld en (ex-)partnergeweld. 

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.