Zoeken
Nieuws – Artikel

NIEUW: E-learnings voor zorg- en hulpverleners

Terug naar overzicht
6 juli 2023

Wil jij meer leren over inclusieve gezondheidszorg en de rol van sekse, gender en seksuele oriëntatie in je werk? Schrijf je dan in voor één van onze e-learnings.

Wil jij meer leren over inclusieve gezondheidszorg en de rol van sekse, gender en seksuele oriëntatie in je werk? Schrijf je dan in voor één van onze e-learnings.

Diversiteit = realiteit

In de gezondheidszorg gaan we nu nog vaak uit van de witte hetero man. Hierdoor krijgt niet iedereen de zorg die nodig is. En dat terwijl diversiteit de realiteit is. Wil jij jouw patiënten zorg op maat geven? Met deze online cursus maak je van diversiteit de norm. Deze online cursus gaat over sekse-, gender- en seksuele diversiteit. Je ontdekt hoe diversiteit er in de praktijk uitziet en waarom deze kennis zo belangrijk is in de zorg. Je leert hoe je rekening houdt met diversiteit en hoe je hierover met je patiënten of cliënten in gesprek gaat.

Bekijk informatie over deze e-learning

Toegankelijke zorg voor lhbti+ personen

Lhbti+ personen zoeken minder vaak en minder snel hulp bij gezondheidsklachten. Eerdere negatieve ervaringen in de zorg met bijvoorbeeld vooroordelen of een gebrek aan kennis maken dat lhbti+ zorg gaan mijden. Wil jij drempels voor lhbti+ personen verlagen om wél de stap naar zorg te zetten? Dan is deze cursus voor jou.

Bekijk informatie over deze e-learning

Transgender in de huisartsenparktijk

Transgender personen krijgen vaker dan gemiddeld te maken met onbegrip of een gebrek aan kennis in de zorg. Negatieve ervaringen en het gevoel niet welkom te zijn bij hun zorgverlener kan er voor zorgen dat zij zorg gaan vermijden. Wil jij dat transgender personen zich welkom voelen en wil je passende zorg bieden? Volg dan deze online cursus.

Bekijk informatie over deze e-learning

Intersekse in de huisartsenpraktijk (Beschikbaar in het najaar)

Voor intersekse personen is passende zorg geen vanzelfsprekendheid: ze krijgen vaker dan anderen te maken met onbegrip en misverstanden in de zorg. Dit heeft een negatieve invloed op hun gezondheid en kan leiden tot zorgmijding. Deze online cursus stelt jou in staat om hier verandering in te brengen.

Deze e-learnings zijn onderdeel van de Toolkit Komt een mens bij de dokter van de Alliantie Gezondheidszorg op Maat. Deze Toolkit is bedoeld om zorgverleners te helpen rekening te houden met diversiteit in sekse, gender en seksuele oriëntatie. Voor alle e-learnings is accreditatie aangevraagd bij de relevante beroepsorganisaties.

AGOM-poster
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.