Zoeken
Nieuws – Artikel

Nieuwe website over online flirten voor LVB’ers

Terug naar overzicht
20 oktober 2022 Tags: licht verstandelijke beperking, LVB, online flirten, sexting

Op donderdag 20 oktober is de nieuwe website onlineflirten.steffie.nl gelanceerd. Op de website vind je informatie over online flirten en sexting in makkelijke taal, zodat deze toegankelijk is voor mensen met een licht verstandelijke beperking. De website is een initiatief van Helpwanted, Steffie, Ipse de Bruggen en de Adessium Foundation.

Voor de kwaliteit van leven en de weerbaarheid van mensen met een verstandelijke beperking is het belangrijk dat zij worden ondersteund in hun seksuele ontwikkeling. Daarom is het van belang dat onderwerpen als relaties, intimiteit en seksualiteit een plek hebben in de zorg voor mensen met een LVB. Daarnaast hopen de initiatiefnemers dat de website bij kan dragen aan het terugdringen van datingfraude en afpersing onder de doelgroep.

De website biedt eenvoudige en positieve voorlichting over het ontvangen en versturen van berichten over seks. Zo legt Steffie uit waar je op moet letten bij online flirten, maar vertelt ze ook wat je kunt doen als je een bericht over seks ontvangt, maar dit niet zo fijn vindt.

Ken je iemand die de uitleg van Steffie over online flirten en sexting handig zou vinden? Verwijs ze dan door naar onlineflirten.steffie.nl.

Online flirten voor LVB'ers
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.