Zoeken
Nieuws – Artikel

Online bijeenkomst 23 juni: jongeren ondersteunen bij passende anticonceptiekeuze en preventie onbedoelde zwangerschap

Terug naar overzicht
25 mei 2022

Hoe ga je met jongeren het gesprek aan over anticonceptie?

Jongeren hebben recht op complete informatie over anticonceptie. Jij als eerstelijns zorgprofessional kan hier een belangrijke rol in spelen. Wil je het gesprek aangaan met jongeren over anticonceptie, noodmiddelen en kinderwens? En wil je jongeren ondersteunen bij het maken van een geïnformeerde en passende anticonceptiekeuze? Meld je dan aan voor de online bijeenkomst ‘Jongeren ondersteunen bij passende anticonceptiekeuze en preventie onbedoelde zwangerschap’.

Graag nodigen we je uit om nieuwe kennis en inzichten te delen vanuit onderzoek over anticonceptiecounseling en preventie onbedoelde zwangerschap bij jongeren.

Ik vind het belangrijk dat je zelf kunt kiezen wat voor anticonceptiemiddel je neemt. En dat mijn huisarts kennis heeft van alle opties.

Programma 23 juni

Afiah Vijlbrief is senior onderzoeker bij Rutgers en deelt de nieuwe inzichten uit het onderzoek ‘Wat Werkt Dossier’. Sanne Olofsen, onderzoeker en verloskundige, behandelt de resultaten van het onderzoek naar wat jonge vrouwen hebben ervaren en verwachten van hun eerste anticonceptieconsult bij de huisarts. De bijeenkomst wordt begeleid door Nilüfer Gürses, programmamedewerker Anticonceptie & Abortus.

De online meeting bestaat uit interactieve werkmethoden en presentaties uit onderzoek, over wat werkt in de praktijk om onbedoelde zwangerschap te voorkomen, en waar je rekening mee moet houden in het anticonceptieconsult. In break-out rooms gaan we in op de praktijksituaties.

Datum: donderdag 23 juni 2022
Tijd: 15:30 – 17:00 uur

Deelnemen

Wil je inspiratie opdoen om onbedoelde zwangerschappen bij jongeren te helpen voorkomen? Meld je dan vóór 14 juni a.s. aan via n.voorhout@rutgers.nl en noteer de bijeenkomst in je agenda. Na 14 juni ontvang je dan een e-mail met het programma en inloggegevens voor de Zoom meeting. Ook interessant voor collega’s? Stuur de uitnodiging gerust door!

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.