Zoeken
Nieuws – Artikel

Seks in de ouderenzorg: zo haal je het taboe eraf

Terug naar overzicht
10 januari 2023

De behoefte van bewoners aan intimiteit en seksualiteit krijgt steeds meer aandacht in de langdurige zorg. Wat betekent dat voor jou als zorgprofessional, bijvoorbeeld in de ouderenzorg? “Voor veel zorgverleners is het lastig om dit onderwerp door de ogen van een cliënt te zien.”

“Een cliënt met dementie vertelde me dat hij zijn overleden vrouw miste. Dat hij het moeilijk vond dat hij niet meer door haar werd aangeraakt. Hij vertelde er heel open over, wat uitzonderlijk was”, vertelt Marielle, activiteitenbegeleider bij een zorginstelling voor mensen met dementie. “Ik dacht na over wat ik daaraan zou kunnen doen, en vroeg aan hem wat hij ervan vond als ik een training handmassage zou volgen, zodat ik zijn hand zou kunnen masseren. Hij vertelde me dat hij dat heel fijn zou vinden.”

Lees het artikel verder op Ode aan de zorg
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.