Zoeken
Nieuws – Artikel

Terugblik landelijke bijeenkomst Nu Niet Zwanger

Terug naar overzicht
22 juni 2022

“De ambitie is helder dat we het programma Nu Niet Zwanger vanuit een intrinsieke motivatie in alle gemeenten in Nederland willen uitrollen”, zei staatssecretaris Maarten van Ooijen (ministerie van VWS) tijdens de landelijke bijeenkomst van Nu Niet Zwanger. “We weten namelijk allemaal hoe goed en belangrijk de hulp en zorg is die vanuit Nu Niet Zwanger wordt geboden aan vrouwen én mannen in kwetsbare omstandigheden.”

De speech van de staatssecretaris vormde een mooie aftrap van een dag die verder voor alle professionals van Nu Niet Zwanger in het teken stond van inhoudelijke kennisuitwisseling en netwerken met andere professionals uit het veld. De landelijke bijeenkomst heeft dan ook een positieve stemming achtergelaten. Maarten van Ooijen:  “Er ligt een verantwoordelijkheid bij de hulpverleners en we moeten er voor zorgen dat die hulpverleners hun verantwoordelijkheid goed kunnen nemen.”

Maarten van Ooijen en Angela Uitdewilligen (programmamanager Kansrijke Start van het ministerie van VWS) refereerden ook aan de brief en de vervolgaanpak Kansrijke Start die afgelopen week aan de Kamer verzonden zijn.

In de vervolgaanpak wordt expliciet benoemd dat de komende jaren wordt ingezet op landelijke uitrol en borging van Nu Niet Zwanger.

Daniëlle van Sambeek (Programmamanager Nu Niet Zwanger): “Het afgelopen half jaar zijn weer nieuwe programma’s, gemeenten, instellingen aangesloten en natuurlijk vele mensen in kwetsbare omstandigheden begeleid in het nemen van hun regie op hun kinderwens. Wij zijn trots op alle mooie resultaten die we samen geboekt hebben.”

De Kamerbrief kun je hier lezen. Kijk voor de vervolgaanpak Kansrijke Start hier.

Voor de nieuwste cijfers kijk op de factsheet van Nu Niet Zwanger.

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.