Zoeken
Nieuws – Artikel

Toolkit voor zorg- en hulpverleners

Terug naar overzicht
5 maart 2021

Wat maakt het uit of iemand man of vrouw is of zich anders identificeert? Waarom zou een seksuele voorkeur van belang zijn? Of het verschil tussen transgender en cisgender personen? Vaak maakt dat helemaal niks uit, maar soms is het cruciaal. Bijvoorbeeld wanneer het over gezondheid gaat.

Deze toolkit biedt praktische informatie voor zorg- en hulpverleners om rekening te houden met diversiteit in sekse, gender en seksuele oriëntatie. We verwijzen naar relevante interventies, materialen en kennisbronnen om kennis en vaardigheden op specifieke punten bij te spijkeren of om cliënten mee bij te staan. Een verklarende begrippenlijst geeft waar nodig uitleg over gebruikte termen die nog niet helemaal ingeburgerd zijn. De Toolkit is ontwikkeld door de Alliantie Gezondheidszorg op Maat.

Wat is diversiteit in sekse, gender en seksuele oriëntatie?

1/1
Toolkit voor zorg- en hulpverleners

Wil je weten hoe je sensitieve zorg kunt leveren voor iedereen? Gebruik de toolkit voor zorg- en hulpverleners.

Naar de toolkit
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.