Zoeken
Nieuws – Artikel

Vlogs voor zorgprofessionals over seksueel misbruik van kinderen

Terug naar overzicht
11 maart 2021 Tags: Seksueel misbruik, Vlog

Hoe herken je seksueel misbruik bij kinderen? Welke hulp hebben kinderen na seksueel misbruik nodig? Wat moet je als zorgprofessional doen als je seksueel misbruik bij een kind vermoedt? Op het YouTube kanaal van het Centrum Seksueel Geweld (CSG) zijn een serie video’s (vlogs) te vinden voor zorgprofessionals. In de korte vlogs worden antwoorden op deze en andere veel gestelde vragen over seksueel misbruik van kinderen gegeven.

Op het YouTube kanaal van Centrum Seksueel Geweld praat landelijk Coördinator van het CSG, Dr. Iva Bicanic, je op een laagdrempelige manier bij over zaken waar je als zorgprofessional tegen aan kunt lopen als je te maken krijgt met seksueel misbruik van een kind. Mocht je na het zien van de vlogs nog meer vragen hebben, dan kun je daar natuurlijk ook voor terecht bij het CSG.

Hoe vaak komt seksueel misbruik voor?

Iedere zorgprofessional komt in zijn of haar dagelijkse werk wel in aanraking met seksueel misbruik van kinderen: hetzij bij kinderen, hetzij bij volwassenen die als gevolg van deze traumatische ervaringen in hun kindertijd hulp zoeken. 1 op de 6 kinderen heeft namelijk in zijn of haar leven een vorm van misbruik meegemaakt, online of offline. De helft van de misbruikte kinderen loopt daardoor psychische schade op. En de helft van de misbruikte kinderen maakt het later nog een keer mee; die kans wordt vergroot door het (onbehandelde) eerdere misbruik.

De vlogs zijn gemaakt met steun van de Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS) en zijn vanaf 1 maart ook te vinden op de website van het CSG: www.centrumseksueelgeweld.nl. De vlogs voor Zorgprofessionals zijn de eerste in een serie voor verschillende doelgroepen onder wie kinderen tussen 10 en 15 jaar, Leerkrachten en ouders/naasten.

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.