Zoeken
Nieuws – Artikel

“Voorlichting over prettige seks blijft belangrijk voor meiden met een lvb”

Terug naar overzicht
9 november 2022

De interventie Girls’ Talk+ is dit jaar opnieuw erkend door de Erkenningscommissie Gehandicaptenzorg van Vilans. Het belang van de interventie is nog steeds groot.

Marianne Jonker (ontwikkelaar Girls’ Talk+): “Meiden met een lvb (lichte verstandelijke beperking) hebben een verhoogd risico op het meemaken van seksueel grensoverschrijdend gedrag en onbedoelde zwangerschap. We weten dat deze meiden minder kennis en zelfvertrouwen kunnen hebben. Daardoor kunnen ze de gevolgen niet goed overzien. Ook kunnen ze niet altijd de bedoelingen van anderen goed inschatten. Terwijl dit een groep is die wel actief meedoet aan de samenleving en van alles kan tegenkomen.”

“Dankzij onderzoek weten we dat een interventie het beste werkt als je een positieve boodschap hebt.” Deze positieve insteek is ook terug te vinden in Girls’ Talk+. De training is doorontwikkeld en verbeterd. Zo is Girls’ Talk+ nu gendersensitiever gemaakt en er is meer aandacht voor de overeenkomsten tussen meiden en jongens in seksueel gedrag.

Bron: Databank Interventies van Vilans.

Lees meer over de ontwikkelingen van Girls' Talk+ (interview van Vilans op databankinterventies.nl)
Girls' Talk+ is een interverntieprogramma voor meiden met een lvb

Over Girls' Talk+

Girls’ Talk+ is groepscounselingsprogramma over seksualiteit, relaties en weerbaarheid voor meiden met een lichte verstandelijke beperking (lvb). In 8 bijeenkomsten van 1,5 uur leren de meiden in kleine groepjes om seksueel weerbaar te zijn. Hierbij worden ze begeleid door twee trainers.

Meer informatie en aanmelden Girls' Talk+
Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.