Zoeken
Nieuws – Artikel

Weinig mannen melden zich na het meemaken van seksueel geweld

Terug naar overzicht
16 juni 2022

Centrum Seksueel Geweld start deze maand een online campagne voor mannelijke slachtoffers van seksueel geweld. In vijf weken delen verschillende mannen hun ervaring met seksueel misbruik. Op de website van het Centrum Seksueel Geweld is een speciale pagina ingericht over mannen en seksueel geweld. Hier zijn ook de verhalen van de slachtoffers te vinden.

Meer informatie over de campagne

Een op de vijf jongens en mannen is slachtoffer van seksueel misbruik. Opvallend is dat maar weinig van hen professionele hulp zoeken, terwijl ze wel last van de gevolgen hebben. Het Centrum Seksueel Geweld wil hier verandering in brengen met een online campagne specifiek gericht op mannen die het slachtoffer zijn van (online) seksueel misbruik. De boodschap: wij zijn er ook voor jullie.

Centrum Seksueel Geweld

Het Centrum Seksueel Geweld is een plek waar slachtoffers van aanranding of verkrachting hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben: forensische, medische en psychische hulp. Bij het Centrum Seksueel Geweld (CSG) werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners samen om slachtoffers van aanranding en verkrachting specialistische zorg te geven. Slachtoffers van seksueel geweld kunnen bij het CSG terecht door te bellen naar: 0800-0188 of te chatten via: chatmetcsg.nl. Meer informatie over het CSG is te vinden op centrumseksueelgeweld.nl.

Nieuws

Gerelateerd

Lees onze meest recente artikelen, onderzoeken en columns op het gebied van seksuele gezondheid en rechten.

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.