Zoeken
Stories – Story

Verhalen van biculturele LHBT’s

Verhalen van biculturele LHBT's

Voorbeelden van hoe biculturele LHBT’s hun eigen keuzes maken zijn een belangrijke bron van informatie. Ze geven andere biculturele LHBT’s meer vertrouwen ook hun eigen keuzes te maken, geven professionals inzicht in hoe zij biculturele LHBT’s beter kunnen ondersteunen en kunnen bijdragen aan de acceptatie van biculturele LHBT’s in een klas of groep.

Laat u inspireren door deze filmpjes en verhalen, deel ze met biculturele LHBT’s en gebruik ze om het gesprek aan te gaan om de acceptatie van biculturel LHBT’s te vergroten.

Filmpjes

In dit filmportret komen drie mensen aan het woord, die homo, lesbisch of transgender zijn en een Surinaamse of Marokkaanse achtergrond hebben. Ze vertellen openhartig over hun zoektocht naar wie ze zijn en naar een manier om dit met hun familie te delen. Ook vertellen ze wat ze aan professionele hulp hebben gekregen en hoe ze dit hebben ervaren.

Documentaire van 35 minuten uit de serie Just Like U. Daisy is lesbisch en durft het niet goed aan haar moeder te vertellen. Wat zal ze ervan zeggen? Zal ze haar accepteren? Op een dag besluit ze haar moeder het nieuws te SMS-en. Met handleiding voor een nagesprek in een groep of klas.

Can You Fix It? In deze online game wordt Ignur betrapt op het zoenen van een meisje. Hoe zorg jij dat dit goed afloopt?

Stories

Gerelateerd

Bekijk ook onze andere stories!

Alle stories

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.