Zoeken

Symposium intimiteit en seksualiteit in de ouderenzorg

Maak het toekomstbestendig

In de ouderenzorg wordt gelukkig de behoefte van de bewoners/cliënten aan intimiteit en seksualiteit steeds meer gezien. Dit thema bespreekbaar maken is een volgende stap, waar de meeste zorgverleners nog steeds niet goed voor zijn toegerust. Hoe begin je het gesprek? Waar moet ik op letten? Heb ik wel genoeg kennis? 

We komen op maandag 21 november samen om de kennis te delen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren om verder te gaan met intimiteit en seksualiteit een structurele plek geven in de ouderenzorg.

Plenair

Teun Toebes opent het symposium over de ouderenzorg. Moderater Naomi Antonius gaat in gesprek met Ymke Kelders (Rutgers), Jennie Bosch en Ell Pronk. Ook spreken we met de zorg- en onderwijspraktijk. Els Messelis, Gerontoloog, neemt je mee in het onderwerp huidhonger en we werpen een blik op de toekomst. Hoe kan de ontwikkelde kennis verder gedeeld en geïmplementeerd worden bij nog meer zorgorganisaties en zorgopleidingen? Hoe maken we dit onderwerp toekomstbestendig? We focussen deze dag vooral op hoe jij er nu mee verder kunt binnen jouw organisatie!   

Programma Symposium Intimiteit en seksualiteit in de ouderenzorg

Workshops

In verschillende verdiepende workshops krijg je tips en tools om seksualiteit en intimiteit in de ouderenzorg bespreekbaar te maken. Tijdens de speeddate heb je de mogelijkheid om diverse experts te spreken zoals Tineke Roelofs, GZ Psycholoog, Marion Drubers, verpleegkundige en seksverzorgende, Ingrid van Kempen, seksuoloog, Willem Bakker is van de Raad van Ouderen. Sonja van der Sluis en Jos Thalen van Saxion over de persoonsgerichte methodiek die zij hebben ontwikkeld om het gesprek aan te gaan. Niels Geul over de Richtlijn Veranderende Seksuele Gezondheid. Herman Boers over de onzichtbare groep LHBTIQ+-ouderen. Vijf jaar SIVIL: Seksualiteit, intimiteit in het verpleeghuis door Diny Stekelenburg, Tamara Bouwman, Henry Mosterd van Vilans

Workshops Symposium Intimiteit en seksualiteit in de ouderenzorg

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.