Seksualiteit bespreken
Seksuele gezondheid is een belangrijk onderdeel van ons welzijn en onze gezondheid. Maar wanneer en hoe bespreek je seksualiteit?
Seksuele gezondheid is een belangrijk onderdeel van ons welzijn en onze gezondheid. Maar wanneer en hoe bespreek je seksualiteit?
Vanaf onze conceptie tot het eind van ons leven doorlopen we de seksuele levensloop, die continue verandert door onze leeftijd en levensfase.
Correct gebruik van anticonceptie voorkomt onbedoelde zwangerschap. Dit is de verantwoordelijkheid van zowel mannen als vrouwen.
Wensen en grenzen zijn het belangrijkste element van seksueel welzijn. We streven naar een wereld waarin niemand seksueel geweld hoeft mee te maken.
Er zijn vele factoren die seksuele klachten kunnen veroorzaken, zoals ziekte en ouderdom, maar ook psychische aspecten spelen een belangrijke rol.
Diversiteit is de realiteit. Er zijn ontelbaar veel variaties in sekse, gender en seksuele orientatie. Deze kunnen invloed hebben op gezondheid.
Naast de overkoepelende thema’s belichten we een ook aantal specifieke doelgroep die wat ons betreft extra aandacht verdienen wanneer het gaat om seksualiteit en seksuele gezondheid. Dat kan zijn omdat zij meer risico hebben op seksuele klachten, grensoverschrijdend gedrag of onveilige seks. Maar ook wanneer er wellicht weinig aandacht is voor de behoefte aan seksualiteit waar die wel speelt.
Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.