Zoeken

Seksuele- en genderdiversiteit

Welke diversiteit in sekse, gender en seksuele oriëntatie bestaat er? En hoe kan je als zorgverlener de acceptatie van deze diversiteit vergroten en beter zorg op maat leveren?

Volgend thema Seksualiteit bespreken

Seksuele- en genderdiversiteit bespreken

Door seksuele- en genderdiversiteit breed bespreekbaar te maken, normaliseer je diversiteit in sekse, gender en seksuele oriëntatie. We leven in een wereld waar heteroseksualiteit vaak nog de norm is en waar iedereen die niet past binnen de hokjes man of vrouw als anders wordt gezien. Dit maakt lhbti+ personen kwetsbaar voor uitsluiting, discriminatie en geweld. Door een veilig klimaat te scheppen voor diversiteit in sekse, gender en seksuele oriëntatie kan iedereen zichzelf zijn zonder daar negatieve consequenties van te hoeven ervaren.

Meer over seksuele- en genderdiversiteit bespreken
Twee meisjes (eentje met regenboog kapsel) de een geeft de ander een etui.

Lhbti+ sensitieve zorg verlenen

Vaak maakt het niks uit wat iemands sekse, gender of seksuele oriëntatie is, maar soms is het cruciaal. Bijvoorbeeld als het over gezondheid gaat. Als zorgprofessional is het van belang om ervan bewust te zijn dat deze aspecten van invloed kunnen zijn op iemands (seksuele) gezondheid. Door oog te hebben voor seksuele- en genderdiversiteit kan je beter zorg op maat leveren en maak je zorg beter toegankelijk voor lhbti+ personen.

Meer over lhbti+ sensitieve zorg

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.