Zoeken

Ondersteun LHBTI personen

Twee vrouwen in gesprek aan een tafel in professionele setting.

Hoe weet je of er iets speelt rond seksuele oriëntatie, genderidentiteit of sekse?

Je kan niet zien of iemand worstelt met vragen, onzekerheden of problemen rond sekse, gender of seksuele oriëntatie. Daarom is het belangrijk daarnaar te vragen. Vraag naar de seksuele oriëntatie en relatiestatus van je cliënten, leg daarbij uit dat dit belangrijk is voor jou als zorgprofessional om goede zorg te kunnen verlenen. Vragen als ‘zit je lekker in je vel’ of ‘heb je het gevoel helemaal jezelf te kunnen zijn’ kunnen een uitnodiging zijn voor je cliënten om eventuele issues rond genderidentiteit te bespreken.

Hoe bespreek je sekse, gender en seksuele orientatie?

Hoe ondersteun je bij vragen of problemen rond sekse, gender of seksuele orientatie?

Als clienten naar je toe komen met vragen of problemen rond sekse, gender en seksuele orientatie, is het belangrijk dat je daar adequaat op kan reageren. Enige basiskennis over seksuele- en genderdiversiteit is dan handig. Daarnaast is het vooral belangrijk dat de cliënt eigen regie houdt over hoe om te gaan met bijvoorbeeld homoseksuele of transgevoelens.

Hoe ondersteun je lhbti+ personen?

Hulp

Op iedereenisanders.nl kan je veel informatie vinden over hulp voor lhbti+ personen

Ga naar iedereenisanders.nl

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.