Zoeken

Seksuele grensoverschrijding

Seksuele grensoverschrijding is een omvangrijk probleem in Nederland. Als zorgprofessional kan je een belangrijke rol spelen bij preventie en signalering van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Volgend thema Seksuele klachten

Seksuele grensoverschrijding is een verzamelterm voor alle vormen van seksueel gedrag die over de grenzen van een ander gaan en waarbij geen sprake is van consent (instemming). Bijvoorbeeld ongewenste aanrakingen of opmerkingen, zoenen tegen iemands wil, seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting en ongewenste sexting.

Seksuele grensoverschrijding is een omvangrijk probleem in Nederland. Meer dan de helft van de vrouwen en 1 op de 5 mannen heeft te maken gehad met seksueel geweld en ongewenste aanrakingen. Vaak met levenslange ernstige psychologische en lichamelijke schade als gevolg.

“Meer dan de helft van de vrouwen en bijna 1 op de 5 mannen in Nederland heeft een vorm van seksuele grensoverschrijding meegemaakt.”
Tweet deze tekst
Nieuws

Actueel

Lees hier actuele verhalen over seksueel geweld

Alle nieuwsberichten

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.