Zoeken

Hoe vaak komt seksuele grensoverschrijding voor?

Seksuele grensoverschrijding, een omvangrijk probleem

Seksuele grensoverschrijding is een omvangrijk probleem in Nederland. Maar liefst 22 procent van de vrouwen en 6 procent van de mannen heeft wel eens seksueel geweld meegemaakt en is  gedwongen om seksuele handelingen te verrichten of te ondergaan, zoals aanranding en verkrachting.

Als we andere vormen van seksuele grensoverschrijding, zoals ongewenst betasten of zoenen, daarbij optellen, dan heeft 53 procent van de vrouwen en 19 procent van de mannen dat weleens meegemaakt.

Ongewenste online seksuele gedragingen komen ook steeds vaker voor. Recent onderzoek heeft laten zien dat bijna een kwart van de jonge vrouwen tussen 18 en 24 online seksuele intimidatie heeft meegemaakt in een jaar tijd. Bij mannen in deze leeftijd is dit 8%. Bij jongeren tussen 16 en 18 zijn deze percentages zelfs nog iets hoger, nl. 29% van de meiden en 9% van de jongens.

Bekijk alle cijfers en feiten over seksuele grensoverschrijding op Rutgers.nl

 

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.