Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.

Zoeken

Gehandicaptenzorg

Nederland kent ongeveer 8,5 miljoen mensen met één of meer chronische ziekten (50% van de bevolking) (RIVM, 2018). Ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders hebben een lichamelijke beperking (CIZ, 2019), ongeveer een half miljoen Nederlanders heeft een verstandelijke beperking (RIVM, 2018). 

Volgend werkveld Verloskundige zorg

Een groot deel van deze mensen heeft ook zorg nodig. Bepaalde ziekte, gebruik van medicijnen en/of behandelingen kunnen effect hebben op iemands seksualiteit. Het is de taak van de zorgprofessional om hier aandacht voor te hebben en hulp te bieden waar nodig.

Lees hier over de aandachtspunten

Wegwijzer praten over seks

Praten over seksualiteit en intimiteit hoort bij je werk als begeleider in de gehandicaptenzorg, dagbesteding en het onderwijs voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De wegwijzer ‘Praten over seks’ helpt je met handvatten en tips.

Seksualiteit | Kennisplein Gehandicaptenzorg