Zoeken

Symposium Seksualiteit. Maak het bespreekbaar!

Op 20 april is de eerste fysieke bijeenkomst vanuit ZIN-IN. In het Congresgebouw in Utrecht lanceren we de campagne ‘Seksualiteit. Maak het bespreekbaar!’.

Tijdens dit symposium krijg je als zorgprofessional handvaten om het gesprek over seksualiteit aan te gaan. Zodat je aan iedereen de juiste vragen kunt stellen om seksuele problemen in een vroeg stadium te signaleren en er naar kunt te handelen. Seksualiteit, seksuele en genderdiversiteit en seksuele grensoverschrijding onderwerpen zijn waarover ook in de zorg gesproken kan worden. Tijdens drie verschillende workshops krijg je nog gerichter (per de doelgroep) informatie, tips en tricks om het gesprek aan te gaan. Aanmelden kan tot 13 april.

14.30 uur: Start inloop  
15.00 uur: Opening door Jennifer Muntslag, presentator en podiumkunstenaar. 
15.25 uur: Mauthieu Heemelaar, adviseur seksualiteitsonderwijs en auteur, hoe maak je als zorgprofessional seksualiteit bespreekbaar. 
15.45 uur: Workshops – Cultuursensitief werken, de Richtlijn veranderen Seksuele Gezondheid en SexQ tool
16.40 uur: Terugkoppeling workshops door de moderator
16.50 uur: Campagne Seksualiteit. Maak het bespreekbaar!
17.00 uur: Netwerkborrel

Meld je aan voor het symposium

ZIN-IN

Wil je kennis delen met andere zorgprofessionals die net als jij een hart voor het belang van seksualiteit in de zorg hebben? Sluit je dan aan bij de groep Zorg Impactmakers Netwerk in Nederland, oftewel ZIN-IN! ZIN-IN heeft als doel om zorgprofessionals te verbinden en te ondersteunen rondom het thema bespreken van seksualiteit in de zorg. Door elkaar te voeden met informatie over seksualiteit, praktijkverhalen en behoeften uit het veld, kunnen we meer mensen op de juiste manier bereiken. Zo dragen we allemaal bij aan vele gezonde en plezierige sekslevens. En natuurlijk aan de aandacht die seksualiteit verdient in de zorg, inclusief een fijn en veilig seksualiteitsklimaat op je werk.

Rutgers faciliteert de ontmoeting en kennisdeling door het organiseren van vier gratis bijeenkomsten, een plek op onze platforms voor de professionals, intervisies, casuïstiek en nog meer. Door zorgimpactmakers samen te brengen, kunnen we van elkaar leren en meer impact maken, zowel op cliëntniveau als op maatschappelijk draagvlak. Impactmakers komen uit alle hoeken van de zorg, variërend van verpleegkundigen, consulenten, (huis)artsen, psychologen, verzorgenden, maatschappelijk werkers etc. Wil je ook deelnemen aan ZIN-IN? Ga naar de Linked-In groep en meld je aan.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.