Zoeken

ZIN-IN Bijeenkomst: Mantelzorg en seksualiteit

Ondersteunen en begeleiden van familie en naasten

Als zorgprofessional geef je niet alleen zorg aan je cliënt, patiënt of bewoner, maar heb je ook te maken met diens familie/naasten. Dit zijn mensen die om jouw cliënt geven, hen soms mantelzorg verlenen en waarbij er dus ook een zorgrelatie is ontstaan. Dit brengt soms uitdagingen met zich mee.

Iemands partner met dementie wordt verliefd op iemand anders in het verpleeghuis, hoe ga je hierover een gesprek aan met de partner die thuis zit? Wat rapporteer je wel/niet rondom seksualiteit dat kinderen kunnen lezen? Hoe betrek je iemands partner in de gesprekken rondom seksualiteit en chronische ziekten en hoe begeleid je ouders met een kind met een verstandelijke beperking dat lichamelijk in de pubertijd komt.

Denk, leer en praat hierover mee tijdens de derde ZIN-IN bijeenkomst voor zorgprofessionals. Tijdens dit online symposium gaan Wieke Hengeveld, beleidsadviseur en consulent seksuele gezondheid bij Mantelzorg NL, en Rutgers dieper in op de behoeften en uitdagingen die mantelzorgers tegenkomen en hoe je hen als zorgprofessional hier het beste in kunt ondersteunen en begeleiden.

De inschrijving voor deze bijeenkomst is inmiddels gesloten.

Publiek-ZIN-IN-David-Jagersma

Sluit je aan!

Wil je ook kennis delen met andere zorgprofessionals die net als jij een hart voor het belang van seksualiteit in de zorg hebben? Sluit je dan aan bij de groep Zorg Impactmakers Netwerk in Nederland, oftewel ZIN-IN!

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.