Zoeken

Symposium Verschillen doen er toe

Actuele LHBTI+ thema's in zorg en preventie

Diversiteit in sekse, gender en seksuele oriëntatie wordt steeds zichtbaarder en krijgt vaker de aandacht die het verdient. In de maatschappij, in de politiek, bij de overheid, en in de praktijk van de hulpverlening en preventie. Een goed moment om een pas op de plaats te maken en een blik op de toekomst te richten. Dit doen we tijdens het symposium ‘Verschillen doen er toe | Actuele LHBTI+ thema’s in zorg en preventie’.

13.30 uur: Start inloop  
14.00 uur: Opening door Bouko Bakker
14.10 uur: Annelou de Vries van Genderteam Amsterdam UMC over transgenderzorg in Nederland
14.40 uur: Jeroen Dewinter van GGzE over autisme, seksualiteit en genderdiversiteit
15.10 uur: Pauze
15.35 uur: Thomas Garrod-Pullar over seksueel geweld bij homo- en bi mannen (Engels)
16:05 uur: Panelgesprek met experts over de implicaties voor – de toegang tot – passende zorg en preventie
16:45 uur: Afsluiting 
17.00 uur: Netwerkborrel

Accreditatie is aangevraagd bij NVvPO, NVVS en Registerplein.

Meld je aan voor het symposium

ZIN-IN

Wil je kennis delen met andere zorgprofessionals die net als jij een hart voor het belang van seksualiteit in de zorg hebben? Sluit je dan aan bij de groep Zorg Impactmakers Netwerk in Nederland, oftewel ZIN-IN! ZIN-IN heeft als doel om zorgprofessionals te verbinden en te ondersteunen rondom het thema bespreken van seksualiteit in de zorg. Door elkaar te voeden met informatie over seksualiteit, praktijkverhalen en behoeften uit het veld, kunnen we meer mensen op de juiste manier bereiken. Zo dragen we allemaal bij aan vele gezonde en plezierige sekslevens. En natuurlijk aan de aandacht die seksualiteit verdient in de zorg, inclusief een fijn en veilig seksualiteitsklimaat op je werk.

Rutgers faciliteert de ontmoeting en kennisdeling door het organiseren van vier gratis bijeenkomsten, een plek op onze platforms voor de professionals, intervisies, casuïstiek en nog meer. Door zorgimpactmakers samen te brengen, kunnen we van elkaar leren en meer impact maken, zowel op cliëntniveau als op maatschappelijk draagvlak. Impactmakers komen uit alle hoeken van de zorg, variërend van verpleegkundigen, consulenten, (huis)artsen, psychologen, verzorgenden, maatschappelijk werkers etc. Wil je ook deelnemen aan ZIN-IN? Ga naar de Linked-In groep en meld je aan.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.