Handleiding Anticonceptie voor jou
Handleiding voor het geven van voorlichting over anticonceptie
Lees verder
Handleiding voor het geven van voorlichting over anticonceptie
Lees verderDit boek biedt kennis over seksuele gezondheid in de volle breedte, en bevat praktische handvatten voor het voeren van een gesprek over seksualiteit. Ook krijgen visie en beleid binnen zorginstellingen de nodige aandacht.
Lees verderDe JGZ-richtlijn seksuele ontwikkeling 0-19 jaar beoogt een richtlijn te zijn voor het handelen van professionals in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) in hun contacten met individuele kinderen, jongeren en/of hun ouders/verzorgers. De richtlijn geeft zicht op een gezonde seksuele ontwikkeling, voorlichting, (vroeg)signalering, begeleiding en verwijzing.
Lees verderMeer aandacht voor intimiteit en seksualiteit in de zorg voor ouderen kan helpen bij het bevorderen van kwaliteit van leven en welzijn van de bewoner (en eventueel diens partner of naasten) en kan ook helpen bij het zoeken naar verklaringen van onbegrepen gedrag. Deze publicatie geeft informatie, werkwijzen, tips én goede voorbeelden over intimiteit en seksualiteit in het verpleeghuis.
Lees verderBrochure over seksualiteitsbeleid voor jeugdzorginstellingen.
Lees verderMet de scholingsmap 'Seksualiteit en ouderen' kan een praktijkopleider of teamleider zelf collega's bijscholen.
Lees verderDeze toolkit bevat informatie en suggesties om op verschillende manieren (meer) aandacht te besteden aan seksuele en genderdiversiteit in zorg- en welzijnsorganisaties. Het betreft mogelijkheden om de aandacht voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen en biseksuele, transgender en intersekse (LHBTI) personen te agenderen, te versterken, te implementeren en te borgen.
Lees verderBrochure over de begeleiding van jongens bij een gezonde seksuele ontwikkeling
Lees verderHet boek en de website Seksuele disfuncties zijn bestemd voor de verschillende professionals op het gebied van de seksuele gezondheidszorg. Seksuologen; gz-psychologen, huisartsen, urologen, gynaecologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en zij die daarvoor in opleiding zijn.
Lees verderDe ‘Multidisciplinaire Richtlijn Seksueel Overdraagbare Aandoeningen voor de 2e Lijn’ is tot stand gekomen op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) en de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM), met steun van de Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS).
Lees verderMotiverende gespreksvoering is een cliëntgerichte, directieve methode om een cliënt te ondersteunen bij gedragsverandering. De cliënt wordt ondersteund in het verkennen van ambivalentie en het oplossen hiervan.
Lees verderIn deze kennisbundel van Kennisplein Gehandicaptensector vindt u actuele informatie over het thema intimiteit, seksualiteit en preventie van misbruik in de zorg voor mensen met een beperking.
Lees verderHet Nederlands Jeugdinstituut (NJi) heeft in opdracht van het ministerie van VWS en Jeugdzorg Nederland een instrument ontwikkeld voor de beoordeling van het risico op seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jeugdigen.
Lees verderMet de handreiking Seksualiteit en seksueel misbruik biedt de VGN handvatten waarmee instellingen hun eigen beleid onder de loep kunnen nemen en zo nodig kunnen actualiseren. De VGN wil bereiken dat handelingsverlegenheid op het complexe terrein van seksualiteit en seksueel misbruik wordt overwonnen.
Lees verderZit u nog met vragen? Of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten, daarmee helpt u deze website te verbeteren.
Contact