Onderzoek Seksuele gezondheid in Nederland 2017
Het bevolkingsonderzoek Seksuele gezondheid in Nederland 2017 geeft een beeld van de seksuele gezondheid in Nederland.
Lees verder
Het bevolkingsonderzoek Seksuele gezondheid in Nederland 2017 geeft een beeld van de seksuele gezondheid in Nederland.
Lees verderDe resultaten van dit literatuuronderzoek laten zien dat seksualiteit op elke leeftijd een rol speelt.
Lees verderBijna 5000 mensen hebben in 2013 meegedaan aan het onderzoek, waardoor een uniek beeld is verkregen van de seksuele gezondheid van LHBT en factoren die hiermee samenhangen. Een ding is duidelijk geworden 'de LHBT' bestaat niet.
Lees verderOp verschillende terreinen zijn er bij LHBT's seksuele en psychosociale gezondheidsachterstanden ten opzichte van de heteroseksuele, niet-transgender bevolking in Nederland. Zo beleven zij hun seksualiteit gemiddeld minder positief, zijn ze vaker ontevreden of hebben vaker schuldgevoelens. Ook komen seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksuele problemen beduidend vaker voor.
Lees verderIn opdracht van het ministerie van VWS is een onderzoek uitgevoerd naar seksueel geweld bij mensen met een beperking. Op basis van de resultaten van het onderzoek worden aanbevelingen gedaan voor zorgaanbieders en cliënten om onder meer de weerbaarheid van mensen met een beperking te vergroten.
Lees verderDit boek rekent af met het cliché dat seksualiteit en ouderdom in tegenspraak zijn door het thema te belichten vanuit de seksuologie, gezondheidswetenschappen, geneeskunde, filosofie, kunst en cultuurwetenschappen, reclame en literatuur.
Lees verderZorgverleners en patiënten vinden het lastig om over seksualiteit te beginnen tijdens de behandeling of revalidatie van een beroerte of hartaandoening. Patiënten vinden dat het initiatief hiervoor bij de zorgverlener moet liggen.
Lees verderVeel transgenders hebben geen seks en vinden dit jammer. Eén op de vier transgenders heeft een seksueel probleem.Dat blijkt uit het onderzoek ‘Een wereld van verschil’ van Rutgers WPF. In deze factsheet vindt u een aantal belangrijke uitkomsten.
Lees verderDriekwart van de lesbische en biseksuele vrouwen genieten erg van seks. Tegelijk komen seksuele problemen en seksueel geweld vaak voor. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Een wereld van verschil’ van Rutgers WPF. In deze factsheet vindt u een aantal belangrijke uitkomsten.
Lees verderHomoseksuele en biseksuele mannen zijn seksueel actief en zeer tevreden over hun seksleven. Wel lopen ze risico op hiv en andere soa. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Een wereld van verschil’ van Rutgers WPF. In deze factsheet vindt u een aantal belangrijke uitkomsten.
Lees verderEen onderzoek naar revictimisatie en daderschap
Lees verderIn dit onderzoek, van Rutgers en Soa Aids Nederland, worden de resultaten van Seks onder je 25e gepresenteerd: een grootschalig representatief onderzoek naar de seksuele gezondheid van jongeren van 12 tot 25 jaar in Nederland anno 2017.
Lees verderVerslag van een literatuurstudie naar seksualiteit en relaties bij Turkse en Marokkaanse NederlandersMarokkaanse Nederlanders
Lees verderVerslag van drie studies naar de bruikbaarheid van de 'Vragenlijst voor het signaleren van Seksuele Dysfuncties'(VSD) als hulpmiddel in de klinische praktijk
Lees verderEen inventarisatie en kwaliteitsevaluatie van de behandeling van slachtoffers van seksueel geweld in de GGZ en de vrouwenopvang in Nederland.
Lees verderEen overzicht van de literatuur
Lees verderEen verkennend onderzoek naar de (pre-)seksuele ontwikkeling van kinderen en jeugdigen
Lees verderBoekje met feiten en cijfers over hulp bij seksuele problemen en seksueel geweld anno 2011.
Lees verderEen pilotstudie bij hulpverleners
Lees verderZit u nog met vragen? Of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten, daarmee helpt u deze website te verbeteren.
Contact